El Servei Especialitzat d’Atenció a la Família i a la Infància (S.E.A.F.I.), com a servei específic dins de l’atenció primària, intervé de forma integral en problemàtiques familiars, a instància de l’Equip Municipal de Serveis Socials Generals. El SEAFI passarà a denominar-se “Equip Específic d’Intervenció en Infància i Adolescència (EEIIA)”.

El S.E.A.F.I. va dirigit a menors en situació de risc i a les seues famílies, i el seu objectiu és aconseguir un funcionament familiar saludable e integrador, que oferisca al nucli familiar, en el seu conjunt, de manera individual a cada membre, un desenvolupament adequat.

Objectius Generals:

1. Preservació familiar.

2. Reunificació familiar, en separacions provisionals amb probabilitat de retorn.

3. Incorporació definitiva a un nou nucli familiar, quan es compleixen els criteris tècnics que aconsellen una separació definitiva a la família d’origen.

4. Preparació per a l’emancipació, si es donen les condicions necessàries.

Ubicació:

– De Dilluns a Divendres en els locals de la Mancomunitat de la Ribera Baixa – Avda. José Maiqués, s/n – 46410 Sueca.

– Dimarts en els locals del departament de Benestar Social del Centre de Salut d’Almussafes.

– Dijous en el despatx de Benestar Social de l’Ajuntament de Sollana.

Horari:

– De Dilluns a Divendres de 8:30h. A 14:30h.

– Dilluns de 16h. A 20h. a Sueca.

– Dimarts de 16h. a 19:30h. a Sueca.

Àmbit d’Actuació i Derivació:

La nostra intervenció psico-socio-educativa familiar es planteja des d’una perspectiva comunitària, sent l’àmbit d’actuació de tots els municipis que conformen la Mancomunitat de la Ribera Baixa: Albalat de la Ribera, Almussafes, Benicull, Corbera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola, Sollana i Sueca.

Les diferents famílies són detectades fonamentalment pels diferents equips de Serveis Socials Generals que integren la Mancomunitat, pels Centres de Salut (atenció primària, salut mental, UCA, UPC…), per l’àrea educativa (escoles, instituts…) i l’àrea judicial (policia local, guàrdia civil, jutjats…); així mateix, un nombre important de famílies sol·liciten, per pròpia iniciativa, l’atenció del SEAFI per a la resolució de diversos conflictes. Però la derivació d’elles mateixes al SEAFI, sempre es realitza a través dels Serveis Socials Generals, segons les directrius marcades per la Direcció General de Família e Infància.

Contacte Departament: SEAFI