PRESENTACIÓ DELS REPTES EDUCATIUS DE SOSTENIBILITAT DINS DEL PROJECTE ENERMAN

Els reptes duts a terme dins el projecte ENERMAN de la Convocatòria Erasmus + pels diferents països europeus participants, van ser presentats els dies 28 i 29 de juny a la reunió final del projecte a París.

Aquest projecte té com a objectiu el desenvolupar un programa educatiu per disminuir l’impacte ambiental dels centres escolars i augmentar la conscienciació de l’alumnat en temes d’energia, aigua, residus i mobilitat sostenible. Està organitzat com un repte on un equip d’alumnes de cadascuna de les escoles participants implementen activitats de conscienciació per la resta dels seus companys i companyes.

El projecte compta amb la participació de 5 socis de diferents països: La Ligue de l’enseignement (França), CIFFUL (Bèlgica), ESS, Energy Kontorsydost (Suècia), Ajuntament de Koprivniza (Croàcia) i el Consorci de la Ribera (Espanya ).

Els centres educatius de la Ribera que han participat en aquest projecte durant el curs escolar 2018-19, han estat: l’IES Sucro (Albalat de la Ribera), l’IES Bernat Guinovart (Algemesí) i l’IES Eduardo Primo (Carlet).

Durant aquest repte, els 63 alumnes participants dels tres centres han realitzat un inventari dels equips consumidors d’energia de les seves escoles, han analitzat les factures d’energia dels seus centres i han dissenyat una campanya de conscienciació amb cartells per mostrar als seus companys i companyes la importància de reduir el consum d’energia. Així mateix, gràcies a la col·laboració entre els tres centres educatius s’han iniciat activitats de promoció del reciclatge en els centres educatius de Carlet i Albalat de la Ribera.

El treball realitzat pels tres centres educatius va rebre la felicitació dels socis europeus.

Cartells campanya de conscienciació: