La Mancomunitat de la Ribera Baixa és una entitat que agrupa 11 dels municipis de la comarca i que gestiona i ofereix serveis principalment de caràcter social tant als ajuntaments com a la ciutadania.

Entre els serveis que s’ofereixen es troba l’Equip Social de Base, el l’EEIIA (Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència), ambdós especialitzats en donar ajudes, informació i orientació a les famílies que ho necessiten. Actualment, la Mancomunitat també disposa de departaments d’Informàtica, Igualtat, Joventut i UPCCA.

Una de les prioritats a la Mancomunitat també és el foment de l’ocupació, disposem de l’AEDL, agència d’ocupació i desenvolupament comarcal, també oferim tallers de formació, on l’alumnat realitza tant classes teòriques com treballs pràctics i cursos de l’aula mentor, tant presencials com en línia.

 

Junt amb la Mancomunitat de la Ribera Alta, les dos Mancomunitats formen el Consorci de la Ribera, que porta diversos projectes relacionats amb les dos comarques de diferents aspectes com el turisme o l’eficiència energètica.