Joves Creactius pretén ser una mostra multidisciplinària recollint i presentat, d’una banda, les manifestacions artístiques i, d’altra, els estudis, les investigacions i la capacitat d’emprenedoria de la joventut.

El programa, impulsat pel municipi de Corbera fa tres anys, busca expandir-se en tota la comarca amb l’objectiu de dotar als i les joves d’una plataforma que done cabuda a totes les disciplines i on puguen plasmar-se totes les seues inquietuds.

La convocatòria respon a un dels nous projectes dirigits a la joventut de la comarca, coordinats per la Mancomunitat de la Ribera Baixa i l’IVAJ, l’Institut Valencià de la Joventut, amb l’objectiu d’aconseguir una actuació intermunicipal pel que fa a les polítiques i els projectes de joventut.

L’objectiu és promoure, donar suport, exposar i donar cabuda a totes les manifestacions artístiques, més enllà de les plàstiques, així cabran també perfomances i totes aquelles propostes relacionades amb la fotografia, disseny gràfic, audiovisual, composició musical, dansa, creació teatral i literària, i alhora també tots aquells projectes personals que demostren la capacitat d’emprenedoria activa dels joves dins del món professional o dels seus estudis i recerques.

Podran participar en les jornades tots els joves de la Ribera Baixa, entre 12 i 30 anys, que senten motivació per la seua vessant creativa i activa. Per qüestions d’organització, però, la mostra multi-disciplinar admetrà fins un màxim de 30 propostes per convocatòria anual, entre els projectes individuals i col·lectius. En cas de formalitzar-se més de 30 sol·licituds de participació, la Mancomunitat es reserva el dret a la selecció dels treballs admesos, atenent sobretot a criteris de diversitat disciplinar.

Per a participar en aquesta convocatòria, que no comportarà remuneració econòmica, caldrà omplir totes les dades demandades a la fitxa d’inscripció, signant-la i lliurant-la en la finestreta d’algun dels Ajuntaments implicats (Albalat de la Ribera, Almussafes, Benicull de Xúquer, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola, Sollana i Sueca).

Una vegada finalitzat el termini, l’organització es posarà en contacte, durant el mes de setembre, amb les persones participants per convocar-los a la reunió pertinent amb l’objectiu d’acordar el calendari artístic i el format final de la mostra.

Correu de Contacte: jovescreactiusriberabaixa@gmail.com