El Departament d’Igualtat amb la coeducació

Com que s’acosten dates de regals i temps lliure, des del Departament d’Igualtat remarquem la importància d’escollir la coeducació. Hem de tenir en compte que les xiquetes i els xiquets aprenen molt a les classes, però també durant el seu temps d’oci: al pati, al carrer, a casa, a les xarxes socials… i una manera d’aprendre i promoure el seu desenvolupament integral és evitar i combatre els estereotips i rols de gènere que ens envolten. En este cas, els trobem als jocs, joguines, contes, llibres…

Continuem veient el blau-rosa per tot arreu, cuines, nines i jocs passius per a xiques i balons, cotxes i jocs actius per a xics. La publicitat, els catàlegs, les tendes de joguines ens bombardegen amb estereotips i és moment de dir PROU! Totes i tots han de saber que les joguines no tenen sexe i que hi ha un gran ventall de colors.

A més, per al desenvolupament integral de xiquets i xiquetes també és fonamental, com a referents, familiars i amistats, compartir temps de joc amb elles i ells, de manera que es potencie l’afecte, la diversió, l’aprenentatge, la confiança i l’auto estima.

Aprofitem per a traslladar-vos que des del Departament d’Igualtat s’estan realitzant sessions formatives en aspectes relacionats amb la igualtat i en la prevenció de la violència de gènere, dirigides al professorat dels centres educatius. En aquestes, entre altres, es proporciona una sèrie de recursos per a poder treballar-ho amb l’alumnat.

Apostem per un futur coeducatiu!

#LaRiberaAmbLaIgualtat